INDADGÅENDEfoldedøre


En indadgående foldedør er ideel hvis du fx har en lille altan. Med en indadgående foldedør får du en stor åbning ud til din altan, samtidig med at døren ikke fylder på altan, da den åbner ind i rummet. På den måde får du det maksimale ud af dine kvadratmeter på altanen. Vi producerer altid foldedøren efter dine behov og ønsker. Vi kan variere bredden, højden, greb- og glastype, overkarmen.

download brochure

MATERIALEVALGMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer træ til din indadgående foldedør: eg, bøg, fyr og mahogni. I Lacuna anvender vi miljøvenlige processer i vores behandling af træet, som gør det ligeså vedligeholdelsesfrit som træ/alu. Læs om vores TMT Composite® behandling nedenfor.

TMT COMPOSITE®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrebet for Lacunas avancerede varmebehandling som vi anvender på bøg, eg og fyr til indadgående foldedøre. I behandlingen indgår ingen kemikalier overhovedet, kun varme. Efter TMT® behandlingen får træet en holdbarhed i klasse 1 som teaktræ og en fugtighed på ca. 5.5 %, der gør det modificerede træ velegnet til foldedøre, hvor dimensionsstabiliteten er ekstrem væsentlig for et tæt produkt der ikke skal justeres under skiftende vejrforhold (fugt/tørke).

TMT Composite® giver samtidig en meget bedre isolation, da træet ikke kan optage fugt som ubehandlet træ. Resultatet er en indadgående foldedør der holder i mange mange år.

Lacuna foldedør træ

MAHOGNIOG EGETRÆ

FSC Certificeret sapeli mahogni og europæisk eg kan også fås olieret med mange forskellige farvetoner uden TMT Composite® behandling.

Lacuna foldedør FSC Wood

OVERFLADEBEHANDLINGMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer overfladebehandling – enten malet eller oliebehandlet.

Mere end 90% af det vi producerer er malet TMT bøg. Vi kan male i alle farver. Også transparrent (gennemsigtig) maling med UV-filter anvendes til TMT Composite® fyr.

Lacuna’s måde at male vores indadgående foldedøre, minder om bilindustriens, idet vi grunder vores produkter to gange med mellemslibning og giver to til tre gange topmaling, afhængig af farve. Resultatet er en super glat overflade (mange tror det er aluminium der er malet), og meget stærkere end den traditionelle teknik der anvendes i vindues-industrien.

MALEDEOVERFLADER

I tråd med vores principper anvender vi kun miljøvenlige, dokumenterede holdbare og vandbaserede maler-produkter.

Du kan vælge mellem et stort antal RAL og NCS farver.

Ved ikke specielt udsatte elementer skal der ikke efterbehandles med maling de første 25-35 år.

OLIEREDEOVERFLADER

I tilfælde hvor man ønsker vore produkter i oliebehandlet mahogni eller eg, anvender vi en terpentinbaseret olie, der lukker overfladen på træet og preserverer denne væsentligt bedre end vandbaseret olie.

Vær opmærksom på at oliebehandlede produkter skal vedligeholdes med olie mindst én gang om året på udvendig side afhængigt af, hvor vejrudsat elementet er.


FARVEKOMBINATIONER

I moderne byggerier har man ofte mørke karme og rammer udvendigt. Her vælges ofte en lysere, evt. hvid farve indvendigt. Vi kan male vore foldedøre i to eller tre farve kombinationer – også hvis der ønskes eksempelvis olieret mahogni kombineret med en hvid farve.

Eksempler:

  1. Kombination af RAL 9005/9010
  2. Kombination af RAL 7016/9010
  3. Olieret mahogni, teak toning kombineret med 9010
  4. Olieret mahogni, teak toning
  5. Mahogni med en sortpigmenteret olie

Vi kan desuden male flere typer strukturer samt en farveløs maling – som lak.

Mål og Åbning forindadgående foldedøre

Lacuna-foldedøre produceres på individuelle mål fra 1,5 m og op til 6 m bredde og max. 2,8 m højde. De enkelte dørblade kan være op til 100 cm brede ved to lags glas og 90 cm ved 3 lags glas.

Lacuna foldedøre kan leveres i udgaver med 3-9 fag og med mange forskellige muligheder for placering af åbningsdøren.

Ved renovering og ombygning er det vigtigt at sikre sig, at bygningens konstruktion er dimensioneret til, eller kan tilpasses den valgte løsning.

MILLIMETERPRÆCISION

Al bearbejdning foregår på CNC-robotter med en præcision på en tiendedel millimeter.

Vores kvalitetsstyring samt CNC-robotterne eliminerer risikoen for menneskelige fejl og for store tolerancer.


ÅBNING


Åbningen på Lacuna-foldedøren er stor og tilpasses og produceres til hvert enkelt projekt. Vi er i stand til at designe vore døre, så de passer med andre typer vinduer og døre i dit hus. Der er uendeligt mange muligheder og kombinationer mht. bredde, højde, karmtype, farve inde og ude, glastype, grebstype og meget andet. Alt i alt du får enindadgående foldedør der lige præcis matcher det udtryk du ønsker.

ÅBNING PÅTRADITIONEL SKYDEDØR

Den traditionelle hæve-/skydedøre har åbninger på ca. 45%.

STØRRE ÅBNINGMED EN LACUNA FOLDEDØR

På Lacuna-foldedøren er åbningsarealet hele 90%


INDADGÅENDEFOLDEDØR

En indadgående løsning er perfekt hvis man har en lille altan og ikke vil have foldedøren fylder på altanen, når den er åben.
Ved ekstreme vejrforhold, garanterer Lacuna ikke, at vindtrykket ikke kan trykke en anelse vand (dråber) ind over bundkarmen og ind på gulvet indenfor. Dette gælder indadgående døre generelt. I Lacuna døre er problemet dog marginalt i forhold til andre indadgående løsninger, idet der er dobbelte og tredobbelte tætningslister i alle Lacuna løsninger.

ANTAL FAG OG PLACERINGAF ÅBNINGSPUNKTET

Der er mange muligheder og kombinationer i antal fag og placering af åbningspunktet. For at kunne folde er det nødvendigt at have et ulige antal dørblade. Det betyder at en dør med et ulige antal antal dørblade folder med alle dørblade til samme side. Består døren af et lige antal dørblade vil disse blive delt, således at et ulige antal åbnes til hver side.

Her under vises nogle få udvalgte åbningsmuligheder ved forskellige antal dørblade.

GLAS

Glas udgør en stor del af en indadgående foldedør. Det er derfor vigtigt at glasvalget er rigtigt. Foldedøren kan udover 2- eller 3-lags glasløsninger leveres med glas der imødekommer forskellige krav og funktioner. Vi anvender udelukkende kvalitetsglas fra førende producenter af glasløsninger til byggeri. Vi tilbyder et bredt udvalg og rådgiver dig gerne.

Vær opmærksom på, at jo bedre energirigtigt glas du vælger, jo større omsorg drager du for miljøet. Investering i det mest energirigtige glas lønner sig, da dør og glas er bygget til at holde i mange år.

GLASVALG

De fleste af vore døre leveres som facadefoldedøre, hvor der vælges energiglas i enten 2 eller 3 lag. Imidlertid kan vore døre leveres med mange andre glas:

• Lavenergiglas
• Støjdæmpende
• Sikkerhedsglas (hærdet og/eller laminerede glas)
• Solkontrollerende glas
• Selvrensende glas
• Matterede glastyper
• Glas med indbyggede persienner m.fl

INDVENDIGEGLASLISTER

Modsat de fleste andre producenter af døre og vinduer, monteres glasset i en Lacuna foldedør fra indvendig side. Glaslisterne sidder således godt beskyttet inden for, hvilket giver flere fordele. Mindre vedligehold, da der ikke er udvendige samlinger. Større indbruds-sikkerhed, da glaslisterne ikke kan fjernes af uvedkommende.

DESIGNDETALJER

Lacuna tilbyder fleksibilitet i sit design. Det gør du frit kan vælge om du vil have dine foldedøre med uden sprosser, med helima sprosser, alm. sprosser, fyldninger eller måske med brydende poster.

SPROSSER

Du har mulighed for mange forskellige sprosse bredder 19 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskellige slags profileringer. Desuden kan du få spændstykker (vandret post) i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

STORE UBRUDTEFLADER

Hovedeparten af vores kunder vælger en foldedør uden sprosser eller fyldninger.

De smalle rammer giver et stilrent og enkelt udtryk.

Lacuna helårshus foldedør billeder

FOLDEDØRSPROSSER

Lacuna producerer flere forskellige typer af sprosser og poster. De fleste af vore kunder vælger 25 mm palæsprosser, eller det vi også kalder bondehusprofil. Dette design fås også i 42 mm bredde. For begge bredder fås også en softline profil, der giver et enkelt og moderne udtryk, der matcher stilen i nye byggerier. Alle vore 25 mm og 42 mm sprosser er udvendigt tappede i rammen (ikke påklæbet glasset) og kan derfor ikke falde af.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMASPROSSER

Som alternativ til de traditionelle sprosser tilbyder vi også Helima sprosser. Det er sprosser der er indbygget mellem glassene. Helima er prismæssigt attraktiv og har en stor fordel når det kommer til rengøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18, 26 og 45 mm.


SPÆNDSTYKKER /VANDRETTE POSTER

Ønskes bredere sprosser, eller poster laver vi også 55 mm, 85 mm og 110 mm vandrette poster. Disse er gennemgående og deler således glasset i døren. Posterne er naturligvis fuldstændig integreret i rammens design.


FYLDNINGER

Lacuna leverer også fyldninger, som plade-, eller frisede fyldninger. Fyldningerne er ikke massive, men laminerede med et højisolerende materiale for bedst mulig isolation. Fyldninger leveres i samme farve som døren i øvrigt.


HÆNGSLER OGGREB

Lacunas produkter kan være udsat for kraftige korrosions påvirkninger som for eksempel på Grønland og andre kystnære områder, med til tider op til 7 % salt indhold i vandet.
Hos Lacuna skelner vi ikke mellem hvor elementerne skal installeres. Alle Lacuna produkter produceres i samme høje kvalitet.

HÆNGSLER, GREB MM I KORROSIONSBESTANDIGEMATERIALER

Vi ønsker at såvel dør som hængsler, greb og beslag holder sig smukt i hele dørens levetid og ikke ruster. Vi ved, at der er mange forskellige forhold der påvirker både hængsler, beslag og greb. Især kystnære områder kan være en udfordring for det rustfrie stål, derfor behandles alle dele med en beskyttende olie. Lacuna anbefaler løbende vedligehold og afvaskning for at holde hængsler, greb og dørrammen ren.

Alle beslag er produceret i syrefast rustfrit stål og fåes i sort, hvid eller stål.

Læs vor vedligeholdelses vejledning.