INDADGÅENDE
foldedøre


En indadgående foldedør er ideel, hvis du f.eks. har en lille altan eller fransk altan. Med en indadgående foldedør får du en stor åbning ud til din altan, uden at døren optager plads på altanen. På den måde får du mest muligt ud af dit udendørsområde og samtidigt smelter altan og natur sammen med køkken alrum eller stue, så hele lejligheden bliver meget større.

Vi fremstiller altid foldedøren, så den opfylder dine behov og ønsker. Vi kan ændre f.eks. bredden, højden, håndtag og glastyper, samt topkarmen.

INDADGÅENDE
foldedøre


NYHED: Lacuna har udviklet en funktionel indadgående foldedør. Den indadgående foldedør er en optimal løsning til lejligheder og hjem med altaner.

Designet og udviklet med en enestående tæthed overfor vind og vand, grundet sit unikke og patenterede design.
Lacuna URBAN er konstrueret med 3 dobbelte tætningslister, super gode isolations egenskaber og ultralang holdbarhed.
Testet på Teknologisk Institut.

Skabt til steder hvor det kræves at foldedøren folder ind og ikke ud. Perfekt til lejligheder med altan eller fransk altan, da foldedøren aldrig vil tage noget af den ofte sparsomme plads på altanen, der i forvejen er møbleret med alt fra borde og stole, den lille grill, planter mv.

Livskvalitet og enkel betjening i samspil lækkert design og enestående tæthed, er i fokus når hele glasarealet imellem lejlighed og altan foldes til side og efterlader 90% åbning imellem inde og ude. Når stuen bliver en del af altanen og naturen; – og altanen og køkken alrummet smelter sammen, bliver hele lejligheden meget større. I dagligdagen hvor man kun bruger én dør, betjenes den præcis som en almindelig dør med et gennemgående greb.

Hvis Lacuna URBAN skal anvendes i forbindelse med en fransk altan (dvs. ingen altan, men et glasværn), leveres Lacuna URBAN med indvendigt terrassedørsgreb.

DOWNLOAD BROCHURE

MATERIALEVALG
Muligheder

Hos Lacuna har du mulighed for at vælge mellem flere typer træ til din indadgående foldedør: eg, bøg og mahogni. Vi anvender miljøvenlige processer i vores behandling af træet, som gør det ligeså vedligeholdelsesfrit som træ/alu. Læs om vores TMT Composite® behandling nedenfor.

TMT
COMPOSITE®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrebet for Lacunas avancerede varmebehandling som vi anvender på bøg til foldedøre. I behandlingen indgår ingen kemikalier overhovedet, kun varme. Efter TMT® behandlingen får træet en holdbarhed i klasse 1 som teaktræ og en fugtighed på ca. 5.5 %, der gør det modificerede træ velegnet til foldedøre, hvor dimensionsstabiliteten er ekstrem væsentlig for et tæt produkt der ikke skal justeres under skiftende vejrforhold (fugt/tørke).

TMT Composite® giver samtidig en meget bedre isolation, da træet ikke kan optage fugt som ubehandlet træ. Resultatet er en foldedør der holder i mange mange år.

MAHOGNI
OG EGETRÆ

FSC Certificeret sapeli mahogni og europæisk eg kan også fås olieret med mange forskellige farvetoner uden TMT Composite® behandling.

OVERFLADEBEHANDLING
Muligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer overfladebehandling – enten malet eller oliebehandlet.

Mere end 90% af det vi producerer er malet TMT bøg. Vi kan male i alle farver. Også transparrent (gennemsigtig) maling med UV-filter anvendes til TMT Composite®.

Lacuna’s måde at male vores indadgående foldedøre, minder om bilindustriens, idet vi grunder vores produkter to gange med mellemslibning og giver to til tre gange topmaling, afhængig af farve. Resultatet er en super glat overflade (mange tror det er aluminium der er malet), og meget stærkere end den traditionelle teknik der anvendes i vindues-industrien.

MALEDE
OVERFLADER

I tråd med vores principper anvender vi kun miljøvenlige, dokumenterede holdbare og vandbaserede maler-produkter.

Du kan vælge mellem et stort antal RAL og NCS farver.

Ved ikke specielt udsatte elementer skal der ikke efterbehandles med maling de første 25-35 år.

OLIEREDE
OVERFLADER

I tilfælde hvor man ønsker vore produkter i oliebehandlet mahogni eller eg, anvender vi koldpresset linolie, der lukker overfladen på træet væsentligt bedre end vand- eller terpentinbaseret olie. Vær opmærksom på at oliebehandlede produkter skal olieres mindst 3 gange det første år efter opsætning. Dette for at mætte træet og undgå svindrevner. Efterfølgende vedligeholdelse er 2 gange om året afhængigt af, hvor vejrudsat elementet er. I dag kan vi ligeledes tilbyde en transparent UV overfladebehandling af vores Sapelli mahogni og egetræ. UV overflade-behandlingen virker som en malet overflade så man de første mange år ikke skal overfladebehandle sine elementer.


FARVE
KOMBINATIONER

I moderne byggerier har man ofte mørke karme og rammer udvendigt. Her vælges ofte en lysere, evt. hvid farve indvendigt. Vi kan male vore foldedøre i to eller tre farve kombinationer – også hvis der ønskes eksempelvis olieret mahogni kombineret med en hvid farve.

Vi kan desuden male flere typer strukturer samt en farveløs maling – som lak.

Eksempler:
1. Kombination af RAL 9005/9010
2. Kombination af RAL 7016/9010
3. Mahogni, kombineret med 9010 og linolie
4. Mahogni, olieret med koldpresset linolie
5. Mahogni, med sortpigmenteret koldpresset linolie
6. Eg, olieret i sortpigmenteret koldpresset linolie
7. Eg, olieret i koldpresset linolie

Mål og Åbning for
indadgående foldedøre

Lacuna-foldedøre produceres på individuelle mål fra 1,5 m og op til 6 m bredde og max. 2,8 m højde. De enkelte dørblade kan være op til 100 cm brede ved to lags glas og 90 cm ved 3 lags glas.

Lacuna foldedøre kan leveres i udgaver med 3-9 fag og med mange forskellige muligheder for placering af åbningsdøren.

Ved renovering og ombygning er det vigtigt at sikre sig, at bygningens konstruktion er dimensioneret til, eller kan tilpasses den valgte løsning.

MILLIMETER
PRÆCISION

Al bearbejdning foregår på CNC-robotter med en præcision på en tiendedel millimeter.

Vores kvalitetsstyring samt CNC-robotterne eliminerer risikoen for menneskelige fejl og for store tolerancer.

ÅBNING
-

Åbningen på Lacuna-foldedøren er stor og tilpasses og produceres til hvert enkelt projekt. Vi er i stand til at designe vore døre, så de passer med andre typer vinduer og døre i dit hus. Der er uendeligt mange muligheder og kombinationer mht. bredde, højde, karmtype, farve inde og ude, glastype, grebstype og meget andet. Alt i alt du får enindadgående foldedør der lige præcis matcher det udtryk du ønsker.

ÅBNING PÅ
TRADITIONEL SKYDEDØR

Den traditionelle hæve-/skydedøre har åbninger på ca. 45%.

STØRRE ÅBNING
MED EN LACUNA FOLDEDØR

På Lacuna-foldedøren er åbningsarealet hele 90%


ANTAL FAG OG PLACERING
AF ÅBNINGSPUNKTET

Der er mange muligheder og kombinationer i antal fag og placering af åbningspunktet. For at kunne folde er det nødvendigt at have et ulige antal dørblade. Det betyder at en dør med et ulige antal antal dørblade folder med alle dørblade til samme side. Består døren af et lige antal dørblade vil disse blive delt, således at et ulige antal åbnes til hver side.

SAMMENFOLDELIGE
POSITIONER

Se åbningsmulighederne ved forskellige antal dørblade herunder.

GLAS

Glas udgør en stor del af en indadgående foldedør. Det er derfor vigtigt at glasvalget er rigtigt. Foldedøren kan udover 2- eller 3-lags glasløsninger leveres med glas der imødekommer forskellige krav og funktioner. Vi anvender udelukkende kvalitetsglas fra førende producenter af glasløsninger til byggeri. Vi tilbyder et bredt udvalg og rådgiver dig gerne.

Vær opmærksom på, at jo bedre energirigtigt glas du vælger, jo større omsorg drager du for miljøet. Investering i det mest energirigtige glas lønner sig, da dør og glas er bygget til at holde i mange år.

GLAS
VALG

De fleste af vore døre leveres som facadefoldedøre, hvor der vælges energiglas i enten 2 eller 3 lag. Imidlertid kan vore døre leveres med mange andre glas:

• Lavenergiglas
• Støjdæmpende
• Sikkerhedsglas (hærdet og/eller laminerede glas)
• Solkontrollerende glas
• Selvrensende glas
• Matterede glastyper
• Glas med indbyggede persienner m.fl

INDVENDIGE
GLASLISTER

Modsat de fleste andre producenter af døre og vinduer, monteres glasset i en Lacuna foldedør fra indvendig side. Glaslisterne sidder således godt beskyttet inden for, hvilket giver flere fordele. Mindre vedligehold, da der ikke er udvendige samlinger. Større indbruds-sikkerhed, da glaslisterne ikke kan fjernes af uvedkommende.

DESIGN
DETALJER

Lacuna tilbyder fleksibilitet i sit design. Det gør du frit kan vælge om du vil have dine foldedøre med eller uden sprosser, med helima sprosser, alm. sprosser, fyldninger eller måske med brydende poster.

SPROSSER

Du har mulighed for mange forskellige sprosse bredder 20 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskellige slags profileringer.

Desuden kan du få spændstykker (vandret post) i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

FOLDEDØRE MED
SPROSSER

Lacuna producerer flere forskellige typer af sprosser og poster. De fleste af vore kunder vælger 25 mm palæsprosser med det vi også kalder bondehusprofil på indvendig side. Dette design fås også i 20, 36 og 42 mm bredde. For alle bredder fås også en indvendig softline profil, der giver et enkelt og moderne udtryk der matcher stilen i nye byggerier. Alle vore sprosser er udvendigt tappede i rammen (ikke påklæbet glasset) og kan derfor ikke falde af.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMA
SPROSSER

Som alternativ til de traditionelle sprosser tilbyder vi også Helima sprosser. Det er sprosser der er indbygget mellem glassene. Der er således ikke nogen sprosser på udvendig eller indvendig side af døren. Helima er prismæssigt attraktivt og har en stor fordel når det kommer til rengøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18, 26 og 45 mm.


SPROSSELØSNINGER

Se sprosseprofiler, mål og størrelser herunder.

SPÆNDSTYKKER /
VANDRETTE POSTER

Ønskes bredere sprosser, eller poster laver vi også 55 mm, 75 mm og 110 mm vandrette poster. Disse er gennemgående og deler således glasset i døren. Posterne er naturligvis fuldstændig integreret i rammens design.


FYLDNINGER

Lacuna leverer også fyldninger, som plade-, eller frisede fyldninger. Fyldningerne er ikke massive, men laminerede med et højisolerende materiale for bedst mulig isolation. Fyldninger leveres i samme farve som døren i øvrigt.

HÆNGSLER
OG GREB

Lacunas produkter kan være udsat for kraftige korrosions påvirkninger som for eksempel på Grønland og andre kystnære områder, med til tider op til 7 % salt indhold i vandet.

Hos Lacuna skelner vi ikke mellem hvor elementerne skal installeres. Alle Lacuna produkter produceres i samme høje kvalitet.

KORROSIONSBESTANDIGE
MATERIALER

Vi ønsker at såvel dør som hængsler, greb og beslag holder sig smukt i hele dørens levetid og ikke ruster. Vi ved, at der er mange forskellige forhold der påvirker både hængsler, beslag og greb. Især kystnære områder kan være en udfordring for det rustfrie stål, derfor behandles alle dele med en beskyttende olie. Lacuna anbefaler løbende vedligehold og afvaskning for at holde hængsler, greb og dørrammen ren. Alle beslag er produceret i syrefast rustfrit stål og fåes i sort, hvid eller stål.

Læs vores vedligeholdelsesvejledning.

1
2

Besøg vores showroom


Inden du vælger foldedør kan det være en god idé at prøve, se og mærke markedets førende foldedør. 

Tæt på afkørsel 47 i Langeskov på Fyn har vi et stort showroom. Her har du mulighed for at få fremvisning, rådgivning og svar på alle spørgsmål omkring foldedørens muligheder.

Vi har åbent, på Industrivej 2 i Langeskov, mandag til fredag 8-16 og ellers ring til os på 86 89 86 89 og hør nærmere omkring mulighederne for et besøg.

SE VORES SHOWROOM NU

Få en visuel præsentation på få sekunder eller en længere film der omtaler de ting du har brug for at vide, for at kunne træffe en beslutning.