Lacuna helårshus foldedør billeder

UTOVERSLÅENDEFOLDEDØRER


Vårt fokus er foldedører, og vi er spesialister i å designe dem for å møte dine behov og ønsker. Vi kan variere bredde, høyde, grep og glasstype, så vel som den øvre rammen, og da har du også mulighet til å få et toppstyrt vindu i din dør.

LAST NED BROSJYRE

MATERIALVALG

Du har muligheten til å velge mellom flere typer trevirke for din utoverslående dør: eik, bøk og mahogny. I Lacuna bruker vi miljøvennlige prosesser i behandlingen av trevirke, som gjør produktet like vedlikeholdsfritt som tre / aluminium. Les om vår TMT Composite® behandling nedenfor.

TMTCOMPOSITE®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrepet vi bruker for Lacuna’s avanserte varmebehandling, som vi benytter på bøk for utvendige foldedører. I behandlingen inngår ingen kjemikalier, kun varme . Etter TMT® behandlingen får treet en holdbarhet klasse 1, som teak og en fuktighet på ca. 5,5%. Dette gjør det modifiserte treet egnet for foldedører, hvor dimensjonal stabilitet er ekstremt viktig for et tett produkt som ikke bør justeres under skiftende værforhold (fuktighet / tørke).

TMT Composite® gir også mye bedre isolasjon, da treet ikke kan ta opp fuktighet slik som ubehandlet tre. Resultatet er en utvendig foldedør dør som varer i mange år.

MAHOGNYOG EIK

FSC-sertifisert sapelli mahogni og europeisk eik kan også fås oljet og med mange forskjellige fargetoner uten TMT Composite®-behandling.

OVERFLATEBEHANDLINGMULIGHETER

Du har muligheten til å velge mellom flere typer overflatebehandling – enten malt eller oljet. Mer enn 90% av det vi produserer, er malt TMT bøk. Vi kan male i alle farger. Også transparent (gjennomsiktig) maling med UV-filter brukes til TMT Composite®.

Måten vi maler våre foldedører i Lacuna, minner om bilindustrien, der produktet grunnes to ganger med mellomsliping og får to til tre ganger toppmaling, avhengig av farge. Resultatet er en fin jevn overflate (mange tror det er malt aluminium), som er mye sterkere enn den tradisjonelle teknikken som brukes i vindusindustrien.

MALTEOVERFLATER

I tråd med prinsippene våre bruker vi bare miljøvennlige, dokumentert holdbare, og vannbaserte malingprodukter.

Du kan velge mellom et stort antall RAL og NCS farger.

For produkter som ikke er spesielt værutsatt er det ikke nødvendig å etterbehandle med maling de første 25-35 årene.

OLJEDEOVERFLATER

I de tilfeller hvor man ønsker våre produkter i oljebehandlet mahogni eller eik, bruker vi kaldpresset linolje som lukker overflaten på treverket vesentlig bedre enn vann og terpentin baserte olje. Vær oppmerksom på at  oljebehandlede produkter skal oljes minst 3 ganger det første året etter montering. Dette for å mette treverket og unngå sprekker Etter følgende vedlikehold bør være 2 ganger om året avhengig av hvor værutsatt dørene er. I dag kan vi l tilby en transparent UV overflatebehandling av vår Sapelli mahogni og eik tre. UV overflatebehandlingen virker som en malt overflate som man de første år ikke skal overflatebehandle dørene.


FARGEKOMBINASJONEN

I moderne bygninger har man ofte mørke karmer og rammer på utsiden. Her velges ofte en lysere, gjerne hvit farge inne. Vi kan male våre foldedører i to eller tre fargekombinasjoner – også om man ønsker for eksempel oljet mahogny i kombinasjon med en hvit farge.

Vi kan også male flere typer strukturer, samt en fargeløs maling – som lakk.

Eksempler:
1. Kombinasjon av RAL 9005/9010
2. Kombinasjon av RAL 7016/9010
3. Mahogni, kombinert med 9010 og linolje
4. Mahogni, oljet med kaldpresset linolje
5. Mahogni, med svartpigmentert kaldpresset linolje
6. Eik, oljet i svartpigmentert kaldpresset linolje
7. Eik, oljet i kaldpresset linolje

MÅL OG ÅPNING

Lacunas utslående foldedører er produsert på individuelle mål fra 1,5 m og opp til 6 m bredde og max 2,8 m høyde. De enkelte dørbladene kan være opptil 100 cm brede med bruk av tolags glass og 90 cm med bruk av trelags glass.

Lacuna foldedører kan leveres i versjoner med 3-9 dørblad og med mange forskjellige muligheter for plassering av åpningsdøren.

Ved renovering og ombygging er det viktig å sørge for at bygningens konstruksjon er dimensjonert for, eller kan tilpasses til den valgte løsningen.

MILLIMETERPRESISJON

All bearbeiding foregår ved bruk av CNC-roboter som arbeider med en presisjon på en tiendedels millimeter.

Vår kvalitetsstyring, sammen med CNC robotene , eliminerer risikoen for menneskelig feil og for store avvik.

ÅPNING-

Åpningen på Lacuna foldedøren er S…..T…..O…..R. Den tilpasses og produseres til hvert enkelt prosjekt. Vi er i stand til å tilpasse våre dører slik at de passer sammen med andre typer vinduer og dører i ditt hus. Det finnes uendelige muligheter og kombinasjoner når det gjelder bredde, høyde, karmtype, farge innvendig og utvendig, glasstype, håndtakstype og mye mer. Du får alltid en foldedør som samsvarer akkurat med det uttrykket du vil ha.

ÅPNING PÅTRADISJONELL SKYVEDØR

Den tradisjonelle heve- / skyvedøren har en åpning på ca. 45%.

STØRRE ÅPNING PÅMED EN FOLDEDØR

Ved Lacuna-døråpningen er åpningsområdet så høyt som 90%.


ANTALL DØRBLAD OGPLASSERING AV ÅPNINGSPUNKTET

Det er mange muligheter og kombinasjoner når det gjelder antall dørblad og plassering av åpningsdøren. For å folde døren er det nødvendig å ha ulike antall dørblad. Det betyr, at en dør med ulike antall dørblader folder med alle dørblader til samme side . Dersom en foldedør er laget med et likt antall dørblad, vil disse bli delt slik at et ulikt antall dørblad åpnes til hver side.

SAMMENLEGGBARSTILLINGER

GLASS

Glass er en stor del av en utvendig foldedør. Det er derfor viktig at glassvalget er riktig. Foldedøren kan i tillegg til to eller tre lags glassløsninger leveres med glass som oppfyller ulike krav og funksjoner. Vi bruker kun kvalitetsglass fra ledende produsenter av glassløsninger for konstruksjon. Vi tilbyr et bredt utvalg og gir deg gjerne råd.

Vær oppmerksom på at jo mer energieffektivt glass du velger, desto mer ansvar tar du for miljøet. Å investere i det mest energieffektive glasset lønner seg da dører og glass er bygget for å vare i mange år.

VALG AVGLASS

De fleste av våre dører leveres som fasadefoldedører, hvor energiglass er valgt i enten to eller tre lag. Imidlertid kan våre dører leveres med mange andre typer glass:

• Lavenergiglass
• Støydempende
• Sikkerhetsglass (herdet og / eller laminert glass)
• Soldempende glass
• Selvrensende glass
• Frostede glasstyper
• Glass med innebygde persienner m.m.

INNVENDIGEGLASSLISTER

I motsetning til de fleste andre skandinaviske produsenter av dører og vinduer, er glasset i en Lacuna-dør montert fra innsiden. Glasslistene er derfor godt beskyttet inne, noe som gir flere fordeler; Mindre vedlikehold, da det ikke er noen ytre skjøter, samt større sikkerhet mot innbrudd, da glass listene ikke kan fjernes av uvedkommende.

DESIGNDETALJER

Lacuna tilbyr fleksibilitet i sitt design. Dette betyr at du fritt kan velge om du vil ha din dør uten sprosser, med innbakte sprosser (helima / wiener) , vanlige sprosser eller fyllinger.

SPROSSER

Du har mulighet for mange forskjellige bredder på sprossene; 19 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskjellige slags profileringer. Du får også poster i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

STORE UBRUDTEFLATER

De fleste av våre kunder velger en dør uten sprosser eller fyllinger for å oppnå et stilig og enkelt uttrykk.

Lacuna helårshus foldedør billeder

FOLDEDØRSPROSSER

Lacuna produserer flere forskjellige typer sprosser og karmer. De fleste av de kunder som ønsker sprosser i sin utadslående foldedør velger 25 mm sprosse, med det vi kaller bondehusprofil på innsiden. Denne profil er også tilgjengelig i bredder på 19 mm, 36 mm og 42 mm. For alle bredder fåes det også en innvendig softline-profil som gir et enkelt og moderne uttrykk som passer godt stilen i nyere arkitektur. Alle våre sprosser er utvendig tappet i rammen (ikke festet til glasset) og kan derfor ikke falle av.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMASPROSSER

Som et alternativ til de tradisjonelle sprosser, tilbyr vi også Helima-sprosser. Det er sprosser som er bygget inn mellom glasslagene. Dermed er det ingen sprosser på utsiden eller innsiden av døren. Helima er prismessig attraktivt og har en stor fordel når det kommer til rengjøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18mm, 26mm og 45mm.


LOSHOLTER/VANNRETTE POSTER

Dersom man ønsker bredere sprosser eller poster, lager vi også 55 mm, 75 mm og 110 mm vannrette poster. Disse er gjennomgående og deler på denne måten glasset i døren. Postene er naturligvis helintegrert i rammens design.


FYLLINGER

Lacuna leverer også fyllinger, som slette eller frisede fyllinger. Fyllingene er ikke massive, men laminert med et høyisolerende materiale for best mulig isolasjon. Fyllinger leveres i samme farve som døren generelt.

HENGSLEROG HÅNDTAK

Lacuna produkter kan bli utsatt for alvorlige korrosjonspåvirkning, som for eksempel observeres på Grønland og andre kystområder, med noen ganger inntil 7% saltinnhold i vannet.

På Lacuna skiller vi ikke mellom hvor produktene er levert og montert. Alle Lacuna-produkter er produsert i samme høye kvalitet.

KORROSIONSBESTANDIGEMATERIALER

Vi ønsker at både dører og hengsler, grep og beslag skal holde seg pene og ikke ruste i løpet av dørens levetid. Vi vet at det er mange forskjellige forhold som påvirker både hengsler, beslag og grep. Spesielt kystområder kan være en utfordring for rustfritt stål. Derfor behandles alle deler med en beskyttende olje, Lacuna anbefaler kontinuerlig vedlikehold og vask for å holde hengsler, håndtak og dørkarm ren. Alle beslag er laget av rustfritt stål og er tilgjengelige i sort, hvit eller stål.

Les vår veiledning for vedlikehold.

12