LACUNA
TERRASSEDØR


Vi gir deg muligheten til å velge en flott terrassedør som matcher dine foldedører. Våre terrassedører er laget etter samme prinsipp som våre foldedører, med høyest mulig kvalitet.

LAST NED BROSJYRE

MATERIALVALG

Du har muligheten til å velge mellom flere typer trevirke for din terrassedør: eik, bøk og mahogny. I Lacuna bruker vi miljøvennlige prosesser i behandlingen av trevirke, som gjør det vedlikeholdsfritt akkurat som tre/aluminium. Les om vår TMT Composite® behandling nedenfor.

TMT
COMPOSITE®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrepet vi bruker for Lacuna’s avanserte varmebehandling, som vi benytter på bøk for utvendige foldedører. I behandlingen inngår ingen kjemikalier, bare varme . Etter TMT® behandlingen får treet en holdbarhet klasse 1, som teak og en fuktighet på ca. 5,5%. Dette gjør det modifiserte treet egnet for foldedører, hvor dimensjonal stabilitet er ekstremt viktig for et tett produkt som ikke bør justeres under skiftende værforhold (fuktighet / tørke).

TMT Composite® gir også mye bedre isolasjon, da treet ikke kan ta opp fuktighet slik som ubehandlet tre. Resultatet er en terrassedør som varer i mange år.

MAHOGNI
OG EIK

FSC-sertifisert sapelli mahogni og europeisk eik kan også fås oljet og med mange forskjellige fargetoner uten TMT Composite®-behandling.

OVERFLATEBEHANDLING
MULIGHETER

Du har muligheten til å velge mellom flere typer overflatebehandling – enten malt eller oljet. Mer enn 90% av det vi produserer, er malt TMT bøk. Vi kan male i alle farger. Også transparent (gjennomsiktig) maling med UV-filter brukes til TMT Composite®.

Måten vi maler våre terrassedører i Lacuna, minner om bilindustrien, der produktet grunnes to ganger med mellomsliping og får to til tre ganger toppmaling, avhengig av farge. Resultatet er en fin jevn overflate (mange tror det er malt aluminium), som er mye sterkere enn den tradisjonelle teknikken som brukes i vindusindustrien.

MALTE
OVERFLATER

I tråd med prinsippene våre bruker vi bare miljøvennlige, dokumentert holdbare, og vannbaserte malingprodukter.

Du kan velge mellom et stort antall RAL og NCS farver.

For produkter som ikke er spesielt utsatt er det ikke nødvendig å etterbehandle med maling de første 25-35 årene.

OLJEDE
OVERFLATER

I de tilfeller hvor man ønsker våre produkter i oljebehandlet mahogni eller eik, bruker vi kaldpresset linolje som lukker overflaten på treverket vesentlig bedre enn vann og terpentin baserte olje. Vær oppmerksom på at  oljebehandlede produkter skal oljes minst 3 ganger det første året etter montering. Dette for å mette treverket og unngå sprekker Etter følgende vedlikehold bør være 2 ganger om året avhengig av hvor værutsatt dørene er. I dag kan vi l tilby en transparent UV overflatebehandling av vår Sapelli mahogni og eik tre. UV overflatebehandlingen virker som en malt overflate som man de første år ikke skal overflatebehandle dørene.


FARGEKOMBINASJONEN

I moderne bygninger har du ofte mørke karmer og rammer på utsiden. Her velger du ofte en lysere, muligens hvit farge inne. Vi kan male våre terrassedører i to eller tre fargekombinasjoner – selv om du for eksempel ønsker oljet mahogny kombinert med en hvit farge.

Vi kan også male flere typer strukturer, samt en fargeløs maling – som lakk.

Eksempler:
1. Kombinasjon av RAL 9005/9010
2. Kombinasjon av RAL 7016/9010
3. Mahogni, kombinert med 9010 og linolje
4. Mahogni, oljet med kaldpresset linolje
5. Mahogni, med svartpigmentert kaldpresset linolje
6. Eik, oljet i svartpigmentert kaldpresset linolje
7. Eik, oljet i kaldpresset linolje

Glass

Glass er en stor del av en terrassedør. Det er derfor viktig at glassvalget er riktig. Terrassedøren kan i tillegg til to eller tre lags glassløsninger leveres med glass som oppfyller ulike krav og funksjoner. Vi bruker kun kvalitetsglass fra ledende produsenter av glassløsninger for konstruksjon. Vi tilbyr et bredt utvalg og gir deg gjerne råd.

Vær oppmerksom på at jo mer energieffektivt glass du velger, desto mer ansvar tar du for miljøet. Å investere i det mest energieffektive glasset lønner seg da dører og glass er bygget for å vare i mange år.

MÅL OG ÅPNING

Lacuna terrassedører er produsert i henhold til dine ønsker og kan være opptil 100 cm bred med to-lags glass og 90 cm med tre-lags glass.

MILIMETERPRESISJON

All bearbeiding foregår ved bruk av CNC-roboter som arbeider med en presisjon på en tiendedels millimeter.

Vår kvalitetsstyring, sammen med CNC robotene , eliminerer risikoen for menneskelig feil og for store avvik.

DESIGNTEDALJER

Ved rehabilitering og ombygging er det viktig å sørge for at bygningens design er utformet for, eller kan tilpasses til, den valgte løsningen. Vi lager terrassedører som passer til designet du ønsker.

SPROSSER

Du har mulighet for mange forskjellige bredder på sprossene; 19 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskjellige slags profileringer. Du får også poster i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

STORE UBRUDTE
FLATER

De fleste av våre kunder velger en dør uten sprosser eller fyllinger for å oppnå et stilig og enkelt uttrykk.

Lacuna helårshus foldedør billeder

TERRASSEDØR
SPROSSER

Lacuna produserer flere forskjellige typer sprosser og poster. De fleste av kundene som ønsker sprosser i terrassedør, velger 25 mm sprosser med det vi også kaller bondehusprofil på innsiden. Dette design er også tilgjengelig i bredder på 19 mm, 36 mm og 42 mm. For alle bredder fåes også en innvendig softline profil som gir et enkelt og moderne uttrykk som passer til stilen i moderne arkitektur. Alle våre sprosser er utvendigt tappet i rammen (ikke festet til glasset) og kan derfor ikke falle av.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMA SPROSSER

Som et alternativ til de tradisjonelle sprosser, tilbyr vi også Helima-sprosser. Det er sprosser som er bygget inn mellom glasslagene. Dermed er det ingen sprosser på utsiden eller innsiden av døren. Helima er prismessig attraktivt og har en stor fordel når det kommer til rengjøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18mm, 26mm og 45mm.


LOSHOLTER/
VANNRETTE POSTER

Dersom man ønsker bredere sprosser eller poster, lager vi også 55 mm, 75 mm og 110 mm vannrette poster. Disse er gjennomgående og deler på denne måten glasset i døren. Postene er naturligvis helintegrert i rammens design.


FYLLINGER

Lacuna leverer også fyllinger, som slette eller frisede fyllinger. Fyllingene er ikke massive, men laminert med et høyisolerende materiale for best mulig isolasjon. Fyllinger leveres i samme farve som døren generelt.


HENGSLER
OG HÅNDTAK

Lacuna produkter kan bli utsatt for alvorlige korrosjonspåvirkning, som for eksempel observeres på Grønland og andre kystområder, med noen ganger inntil 7% saltinnhold i vannet.

På Lacuna skiller vi ikke mellom hvor produktene er levert og montert. Alle Lacuna-produkter er produsert i samme høye kvalitet.

KORROSIONSBESTANDIGE
MATERIALER

Vi ønsker at både dører og hengsler, grep og beslag skal holde seg pene og ikke ruste i løpet av dørens levetid. Vi vet at det er mange forskjellige forhold som påvirker både hengsler, beslag og grep. Spesielt kystområder kan være en utfordring for rustfritt stål. Derfor behandles alle deler med en beskyttende olje, Lacuna anbefaler kontinuerlig vedlikehold og vask for å holde hengsler, håndtak og dørkarm ren. Alle beslag er laget av rustfritt stål og er tilgjengelige i sort, hvit eller stål.

Les vår veiledning for vedlikehold.

1
2