Lacuna helårshus foldedør billeder

VEDLIKEHOLD


Alle foldedører, terassedører og vinduer må opprettholdes. Det inkluderer rengjøring, smøring og styring av tetningsstrimler og glassbånd.

last ned vedlikeholdsguide

TÆTNINGSLISTEROG GLASBÅND

Alle vinduer og dører som kommer inn i markedet i EU må være CE-merket i henhold til DS / EN 14351-1, som er den felles europeiske produktstandarden for vinduer og dører. Lacuna er CE-kvalitetssertifisert og har rett til å bruke CE-merket på våre elementer. CE-merket er plassert på sammenleggingsdøren til klappdøren i hengselsiden og på den siste siden av monteringsanvisningen. Overensstemmelseserklæring er på dørens emballasje og kan leveres ut på forespørsel.


RENGJØRING

Avhengig av orientering og plassering, vil det ytre rammen og rammene bli skitten. Rengjøring av det skal gjøres med passende intervaller, og dette gjøres vanligvis i forbindelse med vindurengjøring, hvor rammen og rammebeleggene vaskes med vann tilsatt med vanlig rengjøringsmiddel.

Deretter tørkes overflater og kanter. Alle eksterne metalldeler må rengjøres regelmessig. Initial korrosjon kan behandles med en vanlig pottsvamp (ikke stål / metall) ved tidlig handling.

SMØRING

Alle bevegelige deler skal smøres en gang i året for hengsler og lukking og låsing. I rene metallforbindelser smøres med olje som kan påføres med oljekanne, sprøyte eller tynnrørspray. For å flytte forbindelser mellom metall og plast, smør med stearin eller spesielt smøremiddel. Slike sammenhenger forekommer i glideskinner av forskjellige typer, og det er viktig for funksjonen å også sikre renhet av glidene på skinnene, etc.


OLIEBEHANDLEDEELEMENTER

Alle elementene er oljebehandlet fra fabrikken. Denne primingen er ikke holdbar. Elementene bør oljes for første gang umiddelbart etter montering. Oljen bør påføres lett med en klut, overskytende olje skal tørkes minst 15 minutter senere .

Generelt vedlikehold:

• Påfør oljen med en fin slipende svamp eller klut.
• Hvis årene i treet har kommet opp, brukes slitende svamp, noe som igjen gjør overflaten jevn.
• Ikke rør glasset med slitende svamp.
• Etter 10-15 minutter, fjern overflødig olje med en tørr klut.
• Rutene rengjøres deretter normalt.

Lacuna anbefaler at oljeprodukter holdes på utsiden, minst 2 gånger i året. I sør og vest som vår og høst, avhengig av hvor eksponert elementene er. Oljen vil gi treet en vakker glød.

Innvendig er etterbehandling sjelden nødvendig.

Hvis du ikke opprettholder med olje, kan det forekomme små sprekker i treet når treet tørkes (krymper). Manglende vedlikehold kan få konsekvenser for døren funksjon, holdbarhet og garanti.


MALEDEELEMENTER

Alle våre elementer er pre-malt med en vannbasert miljøvennlig maling. Dette er en ferdig behandling. Over tid vil vær og vind bety at elementene skal gjenbehandles (vanligvis bare etter mange års bruk).

Lacuna anbefaler finishing av fasadefoldedører med AQUATOP 2600-22 fra Teknos. Husk å angi fargekoden som vises i bestillingsbekreftelsesdokumentet. Når døren er levert, vil det bli reparasjonsmaling av riktig type festet.

Fasadevolddøren blir gjennomgått for eventuelle skader og sprekker. Bruk vanligvis oljebasert kitt på blått tre og akrylkitt på primet og malt tre. Overflatene er malt med en børste eller rulle til en overflate oppnås.