LacunaTerrassedøre

Vi giver dig muligheden for at få en lækker terrassedør der matcher dine foldedøre. Vores terrassedøre laves efter sammen princip som vores foldedøre, så kvaliteten er i top.

DOWNLOAD BROCHURE

MATERIALEVALGMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer træ til din terrassedør: eg, bøg og mahogni. I Lacuna anvender vi miljøvenlige processer i vores behandling af træet, som gør det ligeså vedligeholdelsesfrit som træ/alu. Læs om vores TMT Composite® behandling nedenfor.

TMTCOMPOSITE®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrebet for Lacunas avancerede varmebehandling som vi anvender på bøg til terrassedøre. I behandlingen indgår ingen kemikalier overhovedet, kun varme. Efter TMT® behandlingen får træet en holdbarhed i klasse 1 som teaktræ og en fugtighed på ca. 5.5 %, der gør det modificerede træ velegnet til døre, hvor dimensionsstabiliteten er ekstrem væsentlig for et tæt produkt der ikke skal justeres under skiftende vejrforhold (fugt/tørke).

TMT Composite® giver samtidig en meget bedre isolation, da træet ikke kan optage fugt som ubehandlet træ. Resultatet er en terrassedør der holder i mange mange år.

MAHOGNIOG EGETRÆ

FSC Certificeret sapeli mahogni og europæisk eg kan også fås olieret med mange forskellige farvetoner uden TMT Composite® behandling.

OVERFLADEBEHANDLINGMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer overfladebehandling – enten malet eller oliebehandlet.

Mere end 90% af det vi producerer er malet TMT bøg. Vi kan male i alle farver. Også transparrent (gennemsigtig) maling med UV-filter anvendes til TMT Composite®.

Lacuna’s måde at male vores terrassedøre, minder om bilindustriens, idet vi grunder vores produkter to gange med mellemslibning og giver to til tre gange topmaling, afhængig af farve. Resultatet er en super glat overflade (mange tror det er aluminium der er malet), og meget stærkere end den traditionelle teknik der anvendes i vindues-industrien.

MALEDEOVERFLADER

I tråd med vores principper anvender vi kun miljøvenlige, dokumenterede holdbare og vandbaserede maler-produkter.

Du kan vælge mellem et stort antal RAL og NCS farver.

Ved ikke specielt udsatte elementer skal der ikke efterbehandles med maling de første 20-30 år.

OLIEREDEOVERFLADER

I tilfælde hvor man ønsker vore produkter i oliebehandlet mahogni eller eg, anvender vi koldpresset linolie, der lukker overfladen på træet væsentligt bedre end vand- eller terpentinbaseret olie. Vær opmærksom på at oliebehandlede produkter skal olieres mindst 3 gange det første år efter opsætning. Dette for at mætte træet og undgå svindrevner. Efterfølgende vedligeholdelse er 2 gange om året afhængigt af, hvor vejrudsat elementet er. I dag kan vi ligeledes tilbyde en transparent UV overfladebehandling af vores Sapelli mahogni og egetræ. UV overfladebehandlingen virker som en malet overflade så man de første mange år ikke skal overfladebehandle sine elementer.


FARVEKOMBINATIONER

I moderne byggerier har man ofte mørke karme og rammer udvendigt. Her vælges ofte en lysere, evt. hvid farve indvendigt. Vi kan male vore terrassedøre i to eller tre farve kombinationer – også hvis der ønskes eksempelvis olieret mahogni kombineret med en hvid farve.

Vi kan desuden male flere typer strukturer samt en farveløs maling – som lak.

Eksempler:
1. Kombination af RAL 9005/9010
2. Kombination af RAL 7016/9010
3. Mahogni, kombineret med 9010 og linolie
4. Mahogni, olieret med koldpresset linolie
5. Mahogni, med sortpigmenteret koldpresset linolie
6. Eg, olieret i sortpigmenteret koldpresset linolie
7. Eg, olieret i koldpresset linolie

Glas

Glas udgør en stor del af en terrassedør. Det er derfor vigtigt at glasvalget er rigtigt. Terrassedøren kan udover 2- eller 3-lags glasløsninger leveres med glas der imødekommer forskellige krav og funktioner. Vi anvender udelukkende kvalitetsglas fra førende producenter af glasløsninger til byggeri. Vi tilbyder et bredt udvalg og rådgiver dig gerne.

Vær opmærksom på, at jo bedre energirigtigt glas du vælger, jo større omsorg drager du for miljøet. Investering i det mest energirigtige glas lønner sig, da dør og glas er bygget til at holde i mange år.

Mål og Åbning

Lacunas terrassedøre produceres efter dine ønsker og kan være op til 100 cm brede ved to lags glas og 90 cm ved 3 lags glas.

MILLIMETERPRÆCISION

Al bearbejdning foregår på CNC-robotter med en præcision på en tiendedel millimeter.

Vores kvalitetsstyring samt CNC-robotterne eliminerer risikoen for menneskelige fejl og for store tolerancer.

DESIGNDETALJER

Ved renovering og ombygning er det vigtigt at sikre sig, at bygningens konstruktion er dimensioneret til, eller kan tilpasses den valgte løsning. Vi laver terrassedøre der matcher det design du ønsker.

SPROSSER

Du har mulighed for mange forskellige sprosse bredder 20 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskellige slags profileringer.

Desuden kan du få spændstykker (vandret post) i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

TERRASSEDØRSPROSSER

Lacuna producerer flere forskellige typer af sprosser og poster. De fleste af vore kunder vælger 25 mm palæsprosser med det vi også kalder bondehusprofil på indvendig side. Dette design fås også i 20, 36 og 42 mm bredde. For alle bredder fås også en indvendig softline profil, der giver et enkelt og moderne udtryk der matcher stilen i nye byggerier. Alle vore sprosser er udvendigt tappede i rammen (ikke påklæbet glasset) og kan derfor ikke falde af.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMASPROSSER

Som alternativ til de traditionelle sprosser tilbyder vi også Helima sprosser. Det er sprosser der er indbygget mellem glassene. Der er således ikke nogen sprosser på udvendig eller indvendig side af døren. Helima er prismæssigt attraktivt og har en stor fordel når det kommer til rengøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18, 26 og 45 mm.


SPROSSELØSNINGER

Se sprosseprofiler, mål og størrelser herunder.

SPÆNDSTYKKER /VANDRETTE POSTER

Ønskes bredere sprosser, eller poster laver vi også 55 mm, 75 mm og 110 mm vandrette poster. Disse er gennemgående og deler således glasset i døren. Posterne er naturligvis fuldstændig integreret i rammens design.


FYLDNINGER

Lacuna leverer også fyldninger, som plade-, eller frisede fyldninger. Fyldningerne er ikke massive, men laminerede med et højisolerende materiale for bedst mulig isolation. Fyldninger leveres i samme farve som døren i øvrigt.


HÆNGSLEROG GREB

Lacunas produkter kan være udsat for kraftige korrosions påvirkninger som for eksempel på Grønland og andre kystnære områder, med til tider op til 7 % salt indhold i vandet.

Hos Lacuna skelner vi ikke mellem hvor elementerne skal installeres. Alle Lacuna produkter produceres i samme høje kvalitet.

KORROSIONSBESTANDIGEMATERIALER

Vi ønsker at såvel dør som hængsler, greb og beslag holder sig smukt i hele dørens levetid og ikke ruster. Vi ved, at der er mange forskellige forhold der påvirker både hængsler, beslag og greb. Især kystnære områder kan være en udfordring for det rustfrie stål, derfor behandles alle dele med en beskyttende olie. Lacuna anbefaler løbende vedligehold og afvaskning for at holde hængsler, greb og dørrammen ren. Alle beslag er produceret i syrefast rustfrit stål og fåes i sort, hvid eller stål.

Læs vores vedligeholdelsesvejledning.

12