LacunaTerrassedøre

Vi giver dig muligheden for at få en lækker terrassedør der matcher dine foldedøre. Vores terrassedøre laves efter sammen princip som vores foldedøre, så kvaliteten er i top.

download brochure

TræMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer overfladebehandling – enten malet i mange kombinationer eller oliebehandlet.

Mere end 90% af det vi procucerer er malet.

Malerbehandling minder om den man bruger i bilindustrien, idet vi grunder vores produkter to gange med mellemslibning og giver to til tre gange topmaling, afhængig af farve. Resultatet er en meget stærkere overflade end den traditionelle teknik der oftest anvendes i vinduesindustrien.

TMT Composite®

TMT Composite® (Thermal Motified Timber) er begrebet for Lacunas avancerede varmebehandling som vi anvender på bøg, eg, fyr og andet træ i produktionen. I den behandling indgår ingen kemikalier overhovedet, kun varme. Efter TMT behandlingen får træet en holdbarhed i klasse 1 som teak træ og en fugtighed på ca. 5 %, der gør det modificerede træ velegnet til foldedøre, hvor dimensionstabiliteten er ekstrem væsentlig for et tæt produkt der ikke skal justeres under skiftende vejrforhold.

TMT Composite® giver samtidig en meget bedre isolation, da træet ikke kan optage fugt som ubehandlet træ.

Lacuna foldedør træ

MAHOGNIOG EGETRÆ

FSC Certificeret sapeli mahogni og europæisk eg kan også fås olieret med mange forskellige farvetoner uden TMT Composite® behandling.

Lacuna foldedør FSC Wood

OLIE OG MALINGMuligheder

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer overfladebehandling – enten malet i mange kombinationer eller oliebehandlet.

Mere end 90% af det vi procucerer er malet.

Malerbehandling minder om den man bruger i bilindustrien, idet vi grunder vores produkter to gange med mellemslibning og giver to til tre gange topmaling, afhængig af farve. Resultatet er en meget stærkere overflade end den traditionelle teknik der oftest anvendes i vinduesindustrien.

MALEDEOVERFLADER

I tråd med vores principper anvender vi kun miljøvenlige, dokumenterede holdbare og vandbaserede maler-produkter.

Du kan vælge mellem et stort antal RAL og NCS farver.

Ved ikke specielt udsatte elementer skal der ikke efterbehandles med maling de første 20-30 år.

OLIEREDEOVERFLADER

I tilfælde hvor man ønsker vore produkter i oliebehandlet mahogni, anvender vi en terpentinbaseret olie, der lukker overfladen på træet og preserverer denne væsentligt bedre end vandbaseret olie.

Vær opmærksom på at oliebehandlede produkter skal vedligeholdes med olie mindst én gang om året afhængigt af, hvor vejrudsat elementet er.


FARVEKOMBINATIONER

I moderne byggerier har man ofte mørke karme og rammer udvendigt. Her vælges ofte en lysere, evt. hvid farve indvendigt. Vi kan male vore foldedøre i to eller tre farve kombinationer – også hvis der ønskes eksempelvis olieret mahogni kombineret med en hvid farve.

Eksempler:

  1. Kombination af RAL 9005/9010
  2. Kombination af RAL 7016/9010
  3. Olieret mahogni, teak toning kombineret med 9010
  4. Olieret mahogni, teak toning
  5. Mahogni med en sortpigmenteret olie

Vi kan desuden male flere typer strukturer samt en farveløs maling – som lak.

Glas

Glas udgør en stor del af en foldedør. Det er derfor vigtigt at glasvalget er rigtigt. Foldedøren kan udover 2- eller 3-lags glasløsninger leveres med glas der imødekommer forskellige krav og funktioner. Vi anvender udelukkende kvalitetsglas fra førende producenter af glasløsninger til byggeri. Vi tilbyder et bredt udvalg og rådgiver dig gerne.

Vær opmærksom på, at jo bedre energirigtigt glas du vælger, jo større omsorg drager du for miljøet. Investering i det mest energirigtige glas lønner sig, da dør og glas er bygget til at holde i mange år.

MILLIMETERPRÆCISION

Al bearbejdning foregår på CNC-robotter med en præcision på en tiendedel millimeter.

Vores kvalitetsstyring samt CNC-robotterne eliminerer risikoen for menneskelige fejl og for store tolerancer.

Mål og Åbning

Lacuna-foldedøre produceres på individuelle mål fra 1,5 m og op til 6 m bredde og max. 2,8 m højde. De enkelte dørblade kan være op til 100 cm brede ved to lags glas og 90 cm ved 3 lags glas.

Lacuna foldedøre kan leveres i udgaver med 3-9 fag og med mange forskellige muligheder for placering af åbningsdøren.

Ved renovering og ombygning er det vigtigt at sikre sig, at bygningens konstruktion er dimensioneret til, eller kan tilpasses den valgte løsning.

MILLIMETERPRÆCISION

Al bearbejdning foregår på CNC-robotter med en præcision på en tiendedel millimeter.

Vores kvalitetsstyring samt CNC-robotterne eliminerer risikoen for menneskelige fejl og for store tolerancer.


ÅBNING


Åbningen på Lacuna-foldedøren er S…..T…..O…..R, tilpasses og produceres til hvert enkelt projekt. Vi er i stand til at tilpasse vore døre, så de passer med andre typer vinduer og døre i dit hus. Der er uendeligt mange muligheder og kombinationer mht. bredde, højde, karmtype, farve inde og ude, glastype, grebstype og meget andet. Alt i alt …du får altid en foldedør der lige præcis matcher det udtryk du ønsker.

ÅBNING PÅTRADITIONEL SKYDEDØR

Den traditionelle hæve-/skydedøre har åbninger på ca. 45%.

STØRRE ÅBNINGMED EN FOLDEDØR

Foldedøren giver et åbningsareal på hele 90%


UDADGÅENDEFOLDEDØR

Med en udadgåendefoldedør kan det storme en orkan og døren vil stadig være tæt. Derfor skal du vælge en udadgåendefoldedør.

ANTAL FAG OG PLACERINGAF ÅBNINGSPUNKTET

Der er mange muligheder og kombinationer i antal fag og placering af åbningspunktet. For at kunne folde er det nødvendigt at have et ulige antal dørblade. Det betyder at en dør med et ulige antal antal dørblade folder med alle dørblade til samme side. Består døren af et lige antal dørblade vil disse blive delt, således at et ulige antal åbnes til hver side.

Her under vises nogle få udvalgte åbningsmuligheder ved forskellige antal dørblade.

DESIGNDETALJER

Ved renovering og ombygning er det vigtigt at sikre sig, at bygningens konstruktion er dimensioneret til, eller kan tilpasses den valgte løsning. Vi laver terrassedøre der matcher det design du ønsker.

SPROSSER

Du har mulighed for mange forskellige sprosse bredder 19 mm, 25 mm, 36 mm, og 42 mm med forskellige slags profileringer. Desuden kan du få spændstykker (vandret post) i 55 mm, 75 mm og 110 mm.

STORE UBRUDTEFLADER

Hovedeparten af vores kunder vælger en foldedør uden sprosser eller fyldninger.

De smalle rammer giver et stilrent og enkelt udtryk.

Lacuna helårshus foldedør billeder

FOLDEDØRSPROSSER

Lacuna producerer flere forskellige typer af sprosser og poster. De fleste af vore kunder vælger 25 mm palæsprosser, eller det vi også kalder bondehusprofil. Dette design fås også i 42 mm bredde. For begge bredder fås også en softline profil, der giver et enkelt og moderne udtryk, der matcher stilen i nye byggerier. Alle vore 25 mm og 42 mm sprosser er udvendigt tappede i rammen (ikke påklæbet glasset) og kan derfor ikke falde af.

Lacuna helårshus foldedør billeder

HELIMASPROSSER

Som alternativ til de traditionelle sprosser tilbyder vi også Helima sprosser. Det er sprosser der er indbygget mellem glassene. Helima er prismæssigt attraktiv og har en stor fordel når det kommer til rengøring. Sprossen leveres i flere bredder: 18, 26 og 45 mm.


SPÆNDSTYKKER /VANDRETTE POSTER

Ønskes bredere sprosser, eller poster laver vi også 55 mm, 85 mm og 110 mm vandrette poster. Disse er gennemgående og deler således glasset i døren. Posterne er naturligvis fuldstændig integreret i rammens design.


FYLDNINGER

Lacuna leverer også fyldninger, som plade-, eller frisede fyldninger. Fyldningerne er ikke massive, men laminerede med et højisolerende materiale for bedst mulig isolation. Fyldninger leveres i samme farve som døren i øvrigt.


HÆNGSLER OGGREB

Lacunas produkter kan være udsat for kraftige korrosions påvirkninger som for eksempel på Grønland og andre kystnære områder.
Hos Lacuna skelner vi ikke mellem hvor elementerne skal installeres. Alle Lacuna produkter produceres i samme høje kvalitet.

HÆNGSLER, GREB MM I KORROSIONSBESTANDIGEMATERIALER

Vi ønsker at såvel dør som beslag holder sig smuk i hele dørens levetid og ikke ruster. Vi ved, at der er mange forskellige forhold der påvirker både døre, beslag og greb. Alle beslag er produceret i syrefast rustfrit stål.
Især kystnære områder kan være en udfordring for det rustfrie stål, derfor behandles alle dele med en beskyttende olie. Lacuna anbefaler løbende vedligehold og afvaskning for at holde hængsler, greb og dørrammen ren.

Læs vor vedligeholdelses vejledning.